Kikärtscurry

DSC_0118.jpg
DSC_0113.jpg
DSC_0109.jpg

Kikärtscurry med fullkornsris och svart ris och salladsärtor

5 matlådor
60 min

DET HÄR BEHÖVER DU

  • 2 dl svartris
  • 2 dl fullkornsris
  • 2 msk rapsolja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 cm färsk ingefära
  • 2 paket kikärtor
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander, malen
  • 1 tsk kanel
  • Salt och peppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 paket á 400g krossade tomater
  • 100 g färsk spenat
  • 1 krukor koriander
  • 5 salladslökar
  • 250 g salladsärtor

SÅHÄR GÖR DU:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Det är självklart inte nödvändigt att använda båda sorternas ris men det var jäkligt gott med blandningen. 
  2. Finhacka lök och ingefära och skölj av kikärtorna. Hetta upp oljan i en stor panna eller gryta och tillsätt lök, ingefära och pressa i vitlöken. Fräs tills den mjuknat och fått färg. Tillsätt kryddorna, rör om och låt fräsa ytterligare någon minut.
  3. Fortsätt med att röra ner tomatpurén och sedan de krossade tomaterna och kikärtorna. Låt puttra i 10-15 min tills tomatsåsen reducerats lite. Tillsätt spenaten mot slutet och låt den tillagas tills den mjuknat.
  4. Servera med ris, salladslök, koriander och salladsärtor.