Sesam- & teriyakitofu med stekta wokgrönsaker

upload.jpg
upload.jpg
upload.jpg

SESAM- & TERIYAKITOFU MED STEKTA WOKGRÖNSAKER

4 PORTIONER
30 MIN

 

  • Sesamtofu: 
    Skär 400 g tofu i mindre kuber, marinera i 2 msk färdig teriyakisås. Blanda 2 msk maizena (majsstärkelse) och 0,5 dl skalade sesamfrön. Rulla tofubitarna i sesamfröna och stek i 1 msk rapsolja tills de får färg. 
     
  • Stekta wokgrönsaker: Hacka upp grönsakerna i mindre bitar, och stek i 1 msk rapsolja. Salta och peppra. 
    • 1 liten / 0,5 stor zucchini
    • 1 röd paprika
    • 1 gul paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 1 rödlök
    • 0,5 blomkålshuvud
    • 1 broccolistånd