I'm going solo!

upload.jpg

09.09

Alla de dubbla klockslagen betyder kärlek, och tur för mig. Sedan jag och Erik blev tillsammans för snart 10 år sedan (!) har vi alltid sagt och skickat 09.09, 14.14, 22.22 osv till varandra som ett tecken att vi fortfarande "har" det! Det är vi.

Precis när jag skulle sätta mig och skriva det här blogginlägget så såg jag 09.09, vilket jag såg som ett litet tur-tecken. 

Jag kommer nämligen att gå och bli en SOLOPRENEUR! Solo. Ensam. Entrepenör.

När jag sa upp mig i Oktober förra året var planen att go solo och starta företag. Jag visste att jag kunde göra exakt de grejerna jag redan gjorde på Lifesum, men mer fokuserat på det jag tyckte var roligt, och dessutom få trippelt betalt som konsult. Men framförallt har jag länge drömt om att fokusera mer på MAT! Enkel, god och färgstark mat. Jag har alltid velat göra bra meal prep / matlådor och redan när jag erbjöds jobbet på Lifesum var min plan att starta café. Då fick jag höra "ääh! det kan du göra när som helst i livet! den här chansen kommer bara en gång". Och det kan jag verkligen hålla med om, min tid på Lifesum har som sagt ovärderlig. En sån enorm crash-course i allt.

Sen någon gång där i November berättade jag för Emelie att jag tänkte dra. Vi började prata om idéer, och saker vi själva saknade t.ex. att vi önskade oss en portal för hälsonyheter, dvs där man sammanfattade nya studier och fynd inom kost och hälsa. Sen nämnde Emelie att hon gått och grubblat på en grej ett tag. Vad är det för mat vi äter egentligen? Sushin på hörnet, vad är det för fisk? Och kycklingen på thairestaurangen? Varför kan man inte få reda på den här informationen på något sätt? Jag ba JA!! Jäklar där finns det verkligen en lucka. Då visste vi inte hur pass stor den luckan var. Vi började gå runt till restauranger och frågade. Bemöttes med en stor förvåning att någon ens frågade. Och ibland motstridiga svar.

Sånt där triggar mig alltså. När något är obviously helt rubbat men "ingen gör någonting". Vi taggade igång! Började lusläsa fiskguiden och köttguiden och lärde oss allt om hållbarhet. Ett helt nytt område för mig och sjukt spännande. Mer och mer gled det över till att det kanske är det här vi ska göra? Vi ba körde och slutade på Lifesum.

Helt plötsligt var Foodchie vår heltidssyssla. Spännande! Vi gjorde ansökningar till affärsutvecklingsprogram. Vi rotade runt i restaurangvärlden. Vilka jobbar med såna här frågor redan? Vilka bryr sig inte alls? Kan vi bygga en rating? Hur gör vi det här? Känner vi några utvecklare som kan hjälpa oss? Hur gör vi med pengar? Bygger vi det själva? OMG!

Allt på en gång och vi satt på riktigt intensivt varje dag i ett halvår.

Och parallellt med det så har vi alltså också jobbat som konsulter på flera andra små bolag!
 

upload.jpg

Vi har sjukt mycket att vara stolta över. Vi har startat ett aktiebolag tillsammans, vi har skaffat vårt första jobb redan efter en månad, vi fick ett namn i branschen, vi kom med i STING, vi pitchade, vi var med i kommunikationsteamet på Stockholm Eat Food Forum och bakom kulisserna har vi massor med jobb som vi fortfarande kan vara stolta över. 

Det känns dock inte rätt att fortsätta! Vi kommer inte att göra detta till en produkt eller tjänst. Vi kanske kommer att fortsätta driva det som ett hobby-projekt med Instagram, en hemsida / portal med blogg och där vi kan highlighta restauranger, göra måltidsplaner och recept. Men inga högre ambitioner än så. Det känns skönt att ha bestämt sig för det! 

Jag har alltid slitits med att jag ju lämnade min idé (food for flow) för något helt annat. Jag har även slitits med att jag ju skulle starta själv, för att vara helt solo och bygga upp något själv, och samtidigt bygga mitt eget självförtroende. Ensam är helt säkert inte stark, men jag måste testa!

Wish me luck!

upload.jpg