Morot- & ingefärssoppa

Soppa! Allt jag tänker på under vintern. Här har vi en enkel en, som jag testa nyligen. Ingefära. Vitlök. Chili och söta morötter. Nästa gång ska jag testa att rosta morötterna för att få ännu mer smak!

INGREDIENSER:

  • 4 stora morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 0,5 msk olivolja
  • 1 liter vatten
  • 3 kuber grönsaksbuljong
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk riven ingefära
  • salt

INSTRUKTIONER: 

  1. Skala och hacka morötterna i små bitar.
  2. Skala och finhacka löken och vitlöken och stek i en kastrull tills de mjuknar. Tillsätt morötter, vatten och grönsaksbuljong och koka tills morötterna mjuknar, ca 20 min. 
  3. Mixa i en matberedare eller blender. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt kokosmjölken. Smaksätt med sambal och salt, och koka upp igen. 
  4. Servera med grekisk yoghurt och koriander.