Tacos

Tacoskål med svarta bönor, quinoa, avocado och hemmagjord tacosås

DSC_0403.jpg
DSC_0388.jpg
DSC_0381.jpg

Tacoskål med quinoa, svarta bönor, avocado och hemmagjord tacosås

5 lunchlådor
30 min

DET HÄR BEHÖVER DU:

Sallad

  • 2,5 dl quinoa (okokt) (jag körde på ICA's blandning vit quinoa, hirs, bovete och amarant)
  • 1 orange paprika
  • 1 msk rapsolja
  • 2 paket svarta bönor
  • 1 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk salt
  • 200 g spenat
  • 5 avocado
  • 1 kruka koriander

Tacosås

  • 1 msk rapsolja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 paket krossade tomater
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkade korianderblad
  • 1 tsk spiskummin
  • 0,5 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • Salt och peppar

SÅHÄR GÖR DU:

Sallad

  1. Koka quinoan. 
  2. Finhacka paprika och stek tills den mjuknat i lite rapsolja.
  3. Häll av bönorna, blanda med rapsolja, spiskummin och salt.
  4. Servera med färsk spenat, avocado, koriander och tomatsalsa.

Tacosås

  1. Finhacka lök och vitlök. Fräs i oljan i en kastrull. Tillsätt tomaterna och låt koka upp. 
  2. Krydda av med chili, paprika, rödvinsvinäger, koriander, spiskummin, honung, salt och peppar.
  3. Koka så länga du pallar tills en del av vätskan reducerats och såsen har blivit söt och god.

Salladswraps med het sojafärs och morotssalsa

image.jpg
image.jpg


Salladswraps med het sojafärs och morotssalsa


Portioner: 4
Tid: 40 min
 

INGREDIENSER

Morotssalsa

  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 medelstora morötter, grovt rivna
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk honung
  • 0,5 tsk chilipulver
  • salt

Färs

  • 1 msk rapsolja
  • 500 g sojafärs
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 tsk vitlökspulver
  • salt och peppar

Topping

  • 2 krukor romansallad
  • 1 dl lagrad ost, riven
  • Gräddfil
  • Rädisor

INSTRUKTIONER

  1. Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs rödlök och morötter tills de mjuknar. Ringla över honung och smaksätt med chilipulver och salt. Ställ åt sidan.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna ännu en gång och stek sojafärsen tills den är genomstekt. Tillsätt sambal och övriga kryddor och smaka av.
  3. Riv loss salladsbladen från salladshuvudet till små "tacobåtar". 
  4. Servera den kryddiga sojafärsen tillsammans med ljummen salsa och grönsaker.