Pumpa- & morotssoppa

DSC_0137.jpg
DSC_0145.jpg
DSC_0167.jpg

Älskar att laga mat där det inte är så noga! Som med soppor. Du ska liksom mala ner allt i en mixer senare, det spelar ingen roll om det blir lite off med mängderna eller om du råkar ha i en någon lite halvseg morot. Kasta ner lite vad du har hemma  bara!

Så blev det den här veckan. Ibland är det kul att laga 3 rätter till matlådorna så att man får ytterligare variation. Kan bli lite tradigt med samma sak till både lunch och middag hela veckan så då är en soppa perfekt att bryta in med.

Vi hade shoppat på oss en massa butternut squash/pumpa så det var ett toppenläge för en lite spicy pumpasoppa.

Fick världens finaste kommentar på Instagram från en följare som satte fingret på spiken:
"Tack igen för superbra recept! Du har så bra, nyttiga och enkla recept på saker som jag alltid har hemma och det är så himla skönt för en som jag som tycker det där med matlagning är något nödvändigt ont. Verkligen food for flow! Jag hade även fryst mango i min gryta och det blev 👌🏽". EXAKT SÅ! Det är spot on budskapet jag vill sprida. Jag vet, för jag känner likadant, att matlagningen bara är ett nödvändigt ont i vardagen. Man vill få det överstökat och bara slippa. Man vill ju få tid över till att leva livet och det är då det är så skönt att förbereda, planera och se till att ha maten lagad för veckan så att man har utrymme för att göra det man vill. MAT FÖR FLYT! Laga en soppa vetja!

Pumpa- & morotssoppa med kokosmjölk

8-10 portioner
1 h

DET HÄR BEHÖVER DU:

  • 700 g pumpa
  • 700 g morot
  • 2 msk rapsolja
  • 2 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 cm ingefära
  • 1-2 röd chili
  • 2 burkar kokosmjölk
  • 5 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond (2 buljongtärningar)
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt och peppar
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 1 kruka koriander 

SÅHÄR GÖR DU:

  1. Skär pumpa och morot i bitar.
  2. Finhacka lök, vitlök, ingefära och chili och fräs i 5 min i olja. Tillsätt sedan pumpa och morot och fortsätt fräsa tills den mjuknat och fått färg - ytterligare 15 min. Se till att röra om. Häll på kokosmjölken, och lite vatten (ca 2-3 dl) och låt sjuda i 10 min.
  3. Mixa i omgångar i en matberedare eller mixer. Häll tillbaka i kastrullen, tillsätt fond och krydda.
  4. Servera med frön och koriander.