Tacoskål med svarta bönor, quinoa, avocado och hemmagjord tacosås

DSC_0403.jpg
DSC_0388.jpg
DSC_0381.jpg

Tacoskål med quinoa, svarta bönor, avocado och hemmagjord tacosås

5 lunchlådor
30 min

DET HÄR BEHÖVER DU:

Sallad

  • 2,5 dl quinoa (okokt) (jag körde på ICA's blandning vit quinoa, hirs, bovete och amarant)
  • 1 orange paprika
  • 1 msk rapsolja
  • 2 paket svarta bönor
  • 1 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk salt
  • 200 g spenat
  • 5 avocado
  • 1 kruka koriander

Tacosås

  • 1 msk rapsolja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 paket krossade tomater
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkade korianderblad
  • 1 tsk spiskummin
  • 0,5 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • Salt och peppar

SÅHÄR GÖR DU:

Sallad

  1. Koka quinoan. 
  2. Finhacka paprika och stek tills den mjuknat i lite rapsolja.
  3. Häll av bönorna, blanda med rapsolja, spiskummin och salt.
  4. Servera med färsk spenat, avocado, koriander och tomatsalsa.

Tacosås

  1. Finhacka lök och vitlök. Fräs i oljan i en kastrull. Tillsätt tomaterna och låt koka upp. 
  2. Krydda av med chili, paprika, rödvinsvinäger, koriander, spiskummin, honung, salt och peppar.
  3. Koka så länga du pallar tills en del av vätskan reducerats och såsen har blivit söt och god.