Sallad med sötpotatisfalafel och cashew-ceasardressing

DSC_0696.jpg
DSC_0701.jpg
DSC_0699.jpg

Sallad med sötpotatisfalafel och cashew-ceasardressing

5 lådor
1 h

DET HÄR BEHÖVER DU:

Sötpotatisfalafel

  • 500 g sötpotatis
  • 500 g kikärtor
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl färsk koriander
  • 1 tsk koriander, malen
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl ströbröd
  • 0,5 dl fibrex
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 ägg
  • 2 dl sesamfrön

Cashewdressing

  • 2 dl cashewnötter
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk kapris
  • 1 msk citronjuice
  • salt och peppar

Sallad

  • 200 g rödkål, strimlad
  • 200 g morot, grovt riven
  • 150 g spenat
  • 150 g ruccula
  • 150 g rädisor, grovt hackade
  • 1 rödlök, skivad

SÅHÄR GÖR DU:

ötpotatisfalafel

  1. Sätt ugnen på 200 grader. 
  2. Baka sötpotatisen i ugnen tills den mjuknat. Ta ut och låt kallna.
  3. Skölj av kikärtorna. Häll över i en matberedare eller mixer. Skär löken i mindre bitar och häll ner tillsammans med kikärtorna, fortsätt med vitlöken, koriandern, kryddor och ägg. Mixa till en jämn smet.
  4. Mosa sötpotatisen och blanda med resten av smeten. 
  5. Forma runda bollar och rulla i sesamfrön.
  6. Lägg på en plåt, ringla med olja och tillaga i ugnen ca 20 min.

Cashewdressing

  1. Blötlägg cashewnötterna i vattnet åtminstone en timme. 
  2. Häll över i en matberedare eller mixer. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en jämn sås.

Servera salladen med sötpotatisfalafeln och massor med mumsig dressing!