Vegobullar med rostad paprikasås och zucchininudlar

Vegobullar med rostad paprikasås och zucchininudlar 1
Vegobullar med rostad paprikasås och zucchininudlar 2

Quornbullar med rostad paprikasås och zucchininudlar

8 lådor
60 min

DET HÄR BEHÖVER DU:

Enkla vegobullar

  • 800 g quornfärs
  • 2 gul lök
  • 4 ägg
  • 1,5 dl oatly imat / grädde
  • 1,5 msk grönsaksfond
  • 1 msk soja
  • 1,5 dl ströbröd
  • Rapsolja till stekning

Paprikasås

  • 6 paprikor, röd / orange
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl oatly fraiche
  • 2 dl parmesan, finriven
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • Skal och juice från 1 citron
  • salt och peppar

Tillbehör

  • 4 stora zucchini

SÅHÄR GÖR DU:

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Tina quornfärsen. Finhacka löken. Blanda alla ingredienser med färsen och rulla till bullar. Stek på låg värme i olja.
  3. Lägg paprikorna hela på en plåt. Ringla och gnid in med olja. Rosta tills de börjar mjukna och få färg, ca 10 min. Ta ut och låt kallna. Du kan även lägga dem direkt i fryspåsar i kylen, då blir det lättare att dra va skalet sen.
  4. Strimla zucchinin till spaghetti med en spiralizer. Eventuellt med en osthyvel till lite bredare pasta.
  5. Dra av skinnet från paprika (det är inte så noga om lite blir kvar) och dra ur kärnorna. Häll över i en mixer eller matberedare. Mixa till en jämn smet. Tillsätt resten av ingredienser och fortsätt mixa.