Sesam-panerad quorn med rotfrukter, parmesanmajonnäs och grönkålskrisp

DSC_0130.jpg
DSC_0138.jpg
DSC_0134.jpg

Sesampanerad quorn med rotfrukter, parmesan-majonäs och grönkål

Portioner: 4
Tid: 60 min

INGREDIENSER

Rotfrukter

  • 200 g rotselleri
  • 200 g potatis
  • 200 g morötter, 4 medelstora
  • 200 g jordärtskocka
  • 1 msk rapsolja
  • Flingsalt

Sesam-quorn

  • 500 g quornfilé
  • 2 ägg
  • 0,5 dl sesamfrön, blandade svarta och vita
  • Salt
  • Rapsolja att steka i

Rostade chili-valnötter

  • 1 msk rapsolja
  • 120 g valnötter
  • 1 tsk honung
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 0,5 tsk salt

Parmesanmajonäs

  • 2 äggulor 
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 dl rapsolja
  • 0,5 dl parmesan, riven

Grönkål

  • 100 g grönkål
  • 2 dl rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk chilipulver

Tillbehör
Kokta durrakorn - om man vill! 

INSTRUKTIONER

Rotfrukter

  1. Sätt ugnen på 200°C. 
  2. Skala och ansa rotselleri och morötter. Skär upp morötterna i grova stavar, tärna rotsellerin grovt, halvera potatisarna, skölj av jordärtskockan och häll över i en skål. Ringla över olja och salta, blanda runt och häll över på en plåt.
  3. Rosta i ugnen tills de mjuknat och fått färg, ca 30 min.

Sesam-quorn
Tina quornet och skär på längden till tunna stavar. Doppa först bitarna i vispat ägg och rulla dem sedan i sesamfrön och salt så att det täcker. Stek quornet i olja tills det fått färg.

Rostade chili-valnötter
Hetta upp olja i en stekpanna, häll över valnötterna och rosta i ca 1 min under omrörning. Ringla över honungen, salta och krydda med chili.

Parmesanmajonäs
Häll upp äggulorna i en skål tillsammans med vitvinsvinäger och salt. Vispa och häll långsamt i oljan i en stadig stråle tills majonäsen fått en fast konsistens. Häll i parmesanen! Mums!

Grönkål
Grovhacka grönkålen och lägg i en skål. Ringla över olja och krama grönkålsbladen tills de mjuknar lite. Lägg över på en plåt, salta och krydda med chilipulver.