Bakad banan- & chokladgröt med kokos

DSC_0103.jpg
DSC_0099.jpg
DSC_0090.jpg

Jag gjorde ett samarbete där jag skulle testa ut recept med luftfritöser (airfryers). Alla recept test-lagades hemma och tanken var att det skulle göras huvudrätter, men jag vaknade upp en morgon med en så självklar känsla av att det måste ju även gå att göra magiska frukostar i luft-fritösen.

Jag slängde ihop en klassiker som jag gjorde mycket förut - choklad-mugcake! Slängde fram ett gäng portionsformer och gick loss spontant. Det är det som är det fina med mug cakes. För en som jag som inte gillar när det blir för noggrant på grammet, som ofta med bakning så känns det här easy peasy! Det slutar bra oavsett vad du slänger i känns det som.

Det har redan blivit en snabb-frulle-favorit här som är så go att variera! Här kommer ett ungefärligt släng-ihop-recept med en massa kokos och nötter från igår morse. Ja förresten, jag lovar det funkar lika bra att att köra dessa några minuter i mikron eller ugnen. De får dock inte samma krispiga yta som i fritösen. 

2 banan-& chokladgrötskakor ;)

  • 1 mosad banan
  • 1 dl oatly ikaffe eller annan mjölk
  • 0,5 msk honung, eller annan sötning du gillar, jag körde faktiskt på kokossocker här men det kan vara lite drygt att få tag på så ta det du har.
  • 1 msk chiafrön
  • 1 dl kokos
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl nötter t.ex. valnötter, cashewnötter, mandlar
  • 2 msk kakao
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk bakpulver

Blanda ihop och tjingeling in i mikron 1-2 min, ugnen ca 10 på 175 grader eller fritösen ca 10.