Kanel- & kardemummachia med vaniljig rabarberkompott

upload.jpg

JAMEN SÅ GOTT!

Helt enkelt.

Jag hakade på trenden, föll av den, och kände nu igen att det var ju faktiskt inte bara en trend. Chiapudding är en sjukt bra grej. Så krämigt, så spännande, så lätt att variera.

Och rabarberkompott då? Behövs inga ord. Rabarber och vanilj är så mumma.

CHIAPUDDING MED SMAK AV KARDEMUMMA & KANEL RABARBERKOMPOTT

2 portioner
30 min och en natt
(Båda blir godast om du förbereder dem dagen innan)

Ingredienser

Chia:

  • 4 msk chiafrön
  • 4 deciliter mjölk - vilken som helst, jag körde mandelmjölk
  • 1 msk stevia
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • Typ 0,5 dl torkad frukt - jag blandade i torkad papaya och tranbär. 

Kompott:

  • 5 rabarber"stänger" (heter det så?) äh, ca 350 g rabarber
  • 2 dl vatten
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 2 msk stevia (sötströ)
  • 1 msk honung
  • 1 msk potatismjöl

Instruktioner

Ansa rabarbern, och skär i mindre bitar. Lägg i en kastrull med vatten och koka i ca 15 min tills rabarbern börjar kräma till sig. Tillsätt vaniljpulver, stevia och honung.

Blanda potatismjöl med någon matsked vatten och rör ner i kompotten. Låt koka upp tills kompotten tjocknar. Låt kallna. 

Blanda ihop ingredienserna till chiapuddingen och låt stå i kylen över natten. Rör om på morgonen och blanda eventuellt i lite mer mjölk om den känns för tjock.