Chèvre chaud

upload.jpg
upload.jpg
upload.jpg

Men hörni alltså. Den här salladen.

En riktig klassiker som jag bara har dissat helt utan anledning. Nu blir jag mest besviken på mig själv att jag underskattat detta under så många år av mitt liv. Aldrig igen.

Samtidigt har även jag fallit dit och har några chevre chaud-minnen.

Till exempel en kväll i London. Jag var på en av mina ensam-resor som PR-ansvarig på Lifesum, och skulle äta en ensam-middag. Jag kunde absolut ingenting om London, och jag befann mig mitt i de värsta turiststråken då mitt hotell låg där. Så jag svängda in på ett typiskt neutralt café, skulle ha kunnat varit i vilket land som helst. Kontinentalt. Men det var ändå speciellt att sitta där och äta en chevre chaud mitt i julrushen i London, helt själv. 

Som sagt, aldrig att jag dissar den igen.

CHEVRE CHAUD

Portioner: 2
Tid: Max 30 min

Ingredienser

  • 2 tomater

  • 0,5 rödlök

  • 100 g blandade gröna blad

  • 1 msk kapris

  • Olivolja

  • Rödvinsvinäger

  • Salt och peppar

  • 4 skivor surdegsbröd, jag valde ett lite grövre

  • 2 msk smör

  • 2 cm tjock bit chevre

  • 1 msk honung

  • Pinjenötter, hur mycket du vill, men kanske 2 msk-isch

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. 
  2. Skiva tomater och rödlök. Blanda med salladsbladen, kapris, olja och vinäger. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
  3. Skiva osten i 4 skivor (0,5 cm). 
  4. Skiva brödet och stek i smör på båda sidor tills skivorna fått färg. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på ostskivorna, ringla över honung och toppa med pinjenötterna. Grädda i ugnen tills osten smält och fått färg, ca 10 min. 
  5. Portionera ut salladen, toppa med brödskivorna och hugg in!