Linsotto med honungsrostad rödkål, ärtpesto och sallad

upload.jpg
upload.jpg

LINSOTTO MED HONUNGSROSTAD RÖDKÅL, ÄRTPESTO OCH SALLAD

4 Portioner
30 min

 

  • Rostad rödkål: Sätt ugnen på 200 grader. Skiva upp 0,5 rödkålshuvud. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk rapsolja och 1 msk honung. Salta och peppra.

  • Linsotto: Hacka 1 gul lök. Stek i 1 msk rapsolja. Häll i 1 paket risenta linsotto tillaga enligt anvisningar på förpackningen.

  • Ärtpesto: Häll i 4 dl tinade gröna ärtor i en matberedare eller mixer. Tillsätt 1 vitlöksklyfta, 0,5 dl pinjenötter, 2 msk olivolja och 1 msk vatten och mixa. Smaka av och salta. 

  • 150 g romansallad, hackad

  • 100 g körsbärstomater, halverade 

  • 1 rödlök, skivad