Almedalen: Afternoon tea om Framtidens mat

(Bilderna är lånade från A Startup Story)

I måndags var jag och 8 andra kvinnliga entrepenörer inom mat och food tech inbjudna av Veronica och Camilla på A Startup Story till en afternoon tea med Axel Johnsons ordförande Carolina Berg och VD Mia Brunell Livfors.

Temat var Framtidens mat och hur sociala medier påverkar hur vi äter samt vilka utmaningar och möjligheter vi ser som entrepenörer inom området.

Ett inspirerande gäng var på plats!

Allra härligast var att vi kom från så olika områden men att man kunde se många likheter i både personlighet och driv, och vilka utmaningar som lyftes under timmen vi satt tillsammans.

En fråga som ställdes var vad vi tycker är svårt VS kul med vårt eget entrepenörskap och business. Det slog mig att det är precis samma sak som jag upplever som svårt som kul. Med Foodchie är den stora svårigheten just att få tillgång till informationen kring vart maten på restaurang kommer ifrån - transparens. Men det är också just det som gör det så kul, att man gång på gång, dag för dag inser hur stort behov det finns av det vi försöker göra.

Temat food tech, mat och sociala medier ligger mig varmt om hjärtat. Denna passion byggdes naturligt upp under åren på Lifesum, men under våren har jag även fått möjlighet att utvecklas och jobba med inte bara en, två, utan tre olika food tech startups med olika utmaningar, Gastrofy, Phoodster & Fermo.

Jag kommer summera lite vad jag tror och hoppas kommer hända inom området i ett separat inlägg. Men jag kan lämna er med en fråga, vad skulle krävas för att ni skulle äta insekter?

Tack Camilla & Veronica för inbjudan!