Blå lagunen, Bungenäs och Rute stenugnsbageri

Inläggen från Gotland föll liksom bort. Det gör ingenting, jag gick ju på semester. Men jag tänkte fortsätta uppmärksamma denna vackra ö nu i efterhand för nu är jag tillbaka i Stockholm och planerandet för hösten har redan påbörjats.

Då passar det fint att drömma sig lite tillbaka.

 

Blå lagunen

Vi åkte t.ex. till blå lagunen och badade. Jag tog inte en enda bild, jag badade istället. Men ni kan tänka er ett kalkstensbrott, med tydligt turkost vatten, höga klippor att ta sats och hoppa ifrån och flytbryggor att simma till, tre kulor glass och att sen ligga på en filt i skogen och läsa medan grabbarna grillade och spelade kubb.

Vi lyckades få ett och annat bett från rödmyror också, men det glömmer man fort.

upload.jpg


Bungenäs kalkbrott

Vi tog en sväng förbi Bungenäs. Även fast man egentligen vill så kan man inte äta på varje härlig restaurang eller café man passerar så ibland räcker det med att bara ta en kik.

upload.jpg
upload.jpg
upload.jpg
upload.jpg

Jag drömmer om att bo på hotellet i samma byggnad som Bungenäs matsal och ligga på solstolarna som är gamla sjukhussängar. 

upload.jpg
upload.jpg


Rute stenugnsbageri

Det är inte för inte det är så omtalat. Det är verkligen ett 10-poängs-ställe. Jag drömmer mycket märker jag, men jag drömmer även om att driva ett sånt här ställe men om jag skulle placera ut det på en karta tror jag ändå att det skulle ligga någonstans i Dalarna.

upload.jpg

Lavendel. Så vackert. Punkt. Likaså det kalkiga gruset. Älskar det!

upload.jpg
upload.jpg

Efter stora svårigheter att tyda denna meny. Fick vi oss varsin pizza.

Med extra parmesan tack!
upload.jpg
upload.jpg
upload.jpg

Där satt vi och lekte pest eller kolera tills vi nästan fick skämmas. Älskar att vara barnslig.

upload.jpg
"Här ska vi sitta tills solen går ner."

Det gjorde vi, och då tände de brasan.

upload.jpg

Min och Lovisas favoriter.

Favorito favorito! 
upload.jpg
upload.jpg
upload.jpg

Sommarlivet, alltså! <3