Mind blocks > Building blocks

“Don’t let mental blocks control you. Set yourself free. Confront your fear and turn the mental blocks into building blocks.”

Ni kommer att märka att jag börjar skriva lite mer om alla delar som jag faktiskt vill ha med på den här bloggen. Det är inte bara mat och träning, det är också vanor och tankar som styr det flow vi upplever - mood for flow. Det har hittills varit en bristvara här bloggen, lite för att jag tycker att det är lite läskigt men också för att jag tycker det är svårt att veta vilken nivå jag ska lägga mig på.

Men jag tänkte börja med att dela när jag själv lär mig saker.

Igår hade jag ett lite udda breakdown. Udda för att det kom som en blixt från klar himmel. Antagligen var det ensamhelgen som utlöste det, då jag fick så mycket tid att tänka att det liksom bubblade över när jag sen skulle tillbaka och jobba och köra på som vanligt. Jag råkade nog rusha in i semestermode. 

Den typen av breakdowns kan vara otroligt befriande, men också extremt jobbiga. Det är alltid enormt stora frågor som ska tas upp och allt ska lösas på en gång. 

Vi pratade om det, jag och Erik alltså. Och vi kom fram till att det är rätt solklart att jag är ett yrväder just nu och att det handlar om livspelarna - boende, ekonomi och relationer. Att man gärna vill att så många av de som möjligt - och vad de innefattar - ska vara stabila för att må så bra som möjligt.

Endast en av de pelarna är hyfsat stabil just nu, och det är relationer. 

I och med att jag i helgen kom fram till att jag inte alls trivdes där vi bor, framförallt hur vi bor, i en betong-röra som känns som ett studentboende med brist på natur, så började ju mycket vackla. För uppenbarligen är ju ekonomi, och framförallt jobb väldigt up in the air just nu. Jag jobbar, pengar rullar in, men pengar är inte poängen, det är jobb-situationen jag inte riktigt har kontroll över (ännu!). Det är såklart läskigt, men det var jag beredd på och basen jag stod på var rätt stabil för att tackla det tills det började skava med boendet. Jag behövde den grunden, då får resten vackla hur mycket de vill.

Men det här är ju bara något jag har hakat upp mig på, en mental block, som jag lika gärna bara kan släppa här och nu. När man lyckas ta reda på vad det är som skaver så kan det faktiskt vara såhär pass lätt.
 

Jag släpper det, och gör något åt det!