Chokladbollar

I dessa chokladbollar bor flera hemligheter. 

Dels innehåller de bara naturligt socker. Det uppskattas alltid. Men de innehåller också en hemlig ingrediens som inte alla så kallade "raw-bollar" gör. Denna ingrediens gör att bollarna får den där underbart sega konsistensen som till exempel en god kola har. Den hemliga ingredienser gör även så att bollarna blir lite mer proteinrika.

Kanske har ni redan lyckats gissa rätt?

 Raw chokladbollar med äggvitepulver
 Raw chokladbollar med äggvitepulver
 Färska jordgubbar <3
 Sega raw chokladbollar

De här chokladbollarna är gjorda på samma smet som bottnen på årets midsommartårta förutom denna lilla secret ingredient.

Vad är det då för ingrediens jag yrar om? Jo, äggvitepulver! Typisk fitness-ingrediens kanske någon tänker. Jag tänker ultimat för att skapa ett balanserat mellanmål, med bra fetter (valnötter), finfina kolhydrater (havregryn) och till sist lite extra protein från äggvitan. 

SEGA RAW-CHOKLADBOLLAR MED HEMLIG INGREDIENS
 

INGREDIENSER

  • 125 g valnötter 
  • 5 dadlar, urkärnade
  • 2 msk kakao
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk äggvitepulver
  • Flingsalt efter smak
  • ca 1 dl riven kokos

INSTRUKTIONER

  1. Mixa valnötterna snabbt till lite mindre bitar. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en jämn smet.
  2. Forma till små bollar som du sedan rullar i kokosflingorna.