Pulled oats med blomkålsris och grönt

I veckan testade jag ett förträffligt veganskt proteinalternativ. Pulled oumph är på riktigt old news nu alltså, nu kör vi PULLED OATS!

Jag gillar't alltså! Bättre än Oumph, framförallt som vardagsmat. Och även på så många andra vis. Jag har ju gått och blivit hållbarhets-frälst under våren, insett vikten av att inte bara välja rätt för sin egen kropp och knopp utan även för planeten, miljön, andra människor, djuren, ja ni vet. Alla huvudingredienser, havre och bönor, går att hitta i Sverige. Till skillnad från då sojan som vi är så vana vid.

Något annat som imponerar något enormt är näringsprofilen: 28,4 g protein per 100 g! Att jämföra med kycklingens 19 g. Just att det är en kombination av spannmål (havre) och baljväxter (bönor) gör också det till ett optimalt proteinsubstitut till kött. Som vegetarian måste man ju få sitt protein från de båda kategorierna för att få i sig fullvärdigt protein (alla aminosyror kroppen behöver).

Till huvudpoängen: Med såna här alternativ finns det ingen anledning eller ursäkt att slentrianmässigt äta kött längre. 

upload.jpg

ÄLSKAR utvecklingen som sker just nu inom mat, food tech och hälsa! Det är SÅ spännande och framförallt imponerande av entreprenörerna som står bakom produkter som denna.

upload.jpg

Jag ser fram emot att testa dessa produkter i fler rätter men slängde hur som helst ihop ett litet även om detta bara var en man-tager-vad-man-haver-tallrik. Kanske ska testa Cashew Kitchens recept på tacos nästa gång. 


Pulled oats med blomkålsris, keso- & pestosås och grönsaker

Portioner: 4
TID: 30 min

INGREDIENSER

 • 1 blomkålshuvud
 • 2 paket pulled oats (tomat, paprika, persilja)
 • 1 msk rapsolja
 • 400 g keso 
 • 1 msk grön pesto
 • 1 påse salladsmix
 • 2 avocado


INSTRUKTIONER

 1. Skär blomkålshuvudet i mindre bitar och mixa till "ris-storlek". Koka upp saltat vatten och häll i blomkålsriset, låt koka max 1 min. Du vill ha kvar lite kärna. Häll bort vattnet. 
 2. Stek pulled oats i olja.
 3. Blanda keso och pesto.
 4. Portionera upp sallad och en halv avocado var. Toppa med havren, pesto-såsen och blomkålsriset och ta det launa. Visst är det underbart att laga snabbmat?