Midsommartårta med chokladbollsbotten

Den här tårtan blev succé. Perfekt att slänga ihop inför midsommar om man vill ha något med naturligt socker som ändå smakar lyxigt sött. 

Fyll gärna med mer bär, hallon, björnbär, vinbär. Men det självklara är ju ändå de färska jordgubbarna.

upload.jpg
upload.jpg
upload.jpg

Chokladmousse-tårta med chokladbollsbotten och bär

Bitar: ca 10
Tid: 50 min

INGREDIENSER

Botten

  • 125 g valnötter 
  • 5 dadlar, urkärnade
  • 2 msk kakao
  • 1 dl havregryn
  • Flingsalt efter smak

Mousse

  • 2 mogna avocados
  • 3 st dadlar, urkärnade
  • 2 msk kakao

Topping 

  • Jordgubbar
  • Passionsfrukt

 

 INSTRUKTIONER

  1. Mixa valnötterna snabbt till lite mindre bitar. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en jämn chokladbollssmet.
  2. Tryck ut pajdegen i en mindre pajform (min var ca 20 cm i diameter). Ställ i frysen åtminstone 30 minuter.
  3. Mixa avocado och resten av ingredienserna till moussen.  
  4. Ta ut bottnen. Spritsa eller bred ut moussen med en slickepott. Toppa med bären och njut.