Brown rice bowl med edamame, spicy jordnötssås och picklad rödlök

DSC_0306.JPG
DSC_0304.JPG

Recept för 5 matlådor


Bowl

  • 5 portioner fullkornsris
  • 2 broccolihuvud (ca 500 g)
  • 250 g frysta skalade edamamebönor
  • 2 paket böngroddar
  • 250 g körsbärstomater
  • 250 g bladspenat
  • Sesamfrön

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär broccolin i mindre bitar och buketter, även stammen. Koka upp saltat vatten i kastrull och stormkoka broccolin i max 1 min, den ska bara bli lite mjuk men fortfarande ha kärna. Halvera tomaterna. Blanda ris, broccoli, böngroddar. Håll spenaten separat, så att du kan värma lådan. Toppa med lite sesamfrön!
 

Jordnötssås

  • 10 msk sockerfritt jordnötssmör
  • 1-1,5 dl vatten
  • 1 msk soja
  • 1 tsk srirachasås

Häll jordnötssmöret i en kastrull och tillsätt vattnet. Hetta upp under omrörning. Tillsätt sojan och srirachasåsen.


Picklad rödlök

  • 2 rödlökar
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 dl ättika

Skiva rödlöken i tunna skivor och häll upp i rena glasburkar. Koka upp 1-2-3-lagen, och låt svalna. Häll lagen i burkarna med lök och låt stå i kylen över natten. Om du vill äta direkt, kan du fuska och hälla på lagen medans den är varm, då går processen snabbare men löken tappar lite stuns.