Lime- & kokosdoftande ostkaka

WOW! Jag har verkligen kommit in i det här med meal prep. Ibland tänker jag på vilken otrolig skillnad det är från hur jag gjorde förut. Jag menar, jag har alltid gjort mycket lunchlådor och varit bra på att förbereda grejer i förväg, men nu har vi ännu mer struktur. Vi ser till så att vi alltid har frukost i ordning i förväg, jag skulle vilja säga att vi har optimerat vårt liv. Vi är så effektiva och lägger ner så mycket mindre både tankekraft och energi på mat, vad man ska äta, när och vart. Jag älskar't!

Seriöst gänget, testa! 

Ibland glömmer vi frukost, och att det är minst lika viktigt att förbereda som de andra måltiderna. För att undvika "vanliga macka"-modet. Den här veckan gjorde vi denna underbara kaka. Ursprungligen fick vi receptet från Eriks mamma som fick det från sin mamma osv. Passed down in generations så att säga. Vi kryddade till den lite bara!

Om jag ska vara helt ärlig kanske den inte har den bästa makronutrient-balansen då den mestadels består av fett men resten av våra måltider brukar hålla sig ganska lågt på fettet så det är nog bara bra att balansera upp det lite. Hellre högt på fettet än processade kolhydrater och socker.

KESOPUDDING MED LIME & KOKOS
6-8 servings

369 kcal
30 g protein
25 g fat
5.4 g carbs
5 g fibers

INGREDIENSER

  • 1500 g keso
  • 7 ägg
  • 4 dl riven kokos (+ lite extra att toppa med)
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1,5 msk stevia
  • Skal och juice från 1 lime

INSTRUKTIONER

Värm upp ugnen till 160 C. Blanda ihop alla ingredienser i en skål och häll över i en ugnsfast form (min var 36 x 24 cm). Toppa med lite extra kokos och baka i ugnen i 40 min tills puddingen börjar bli fast och får en gyllene färg.

Jag toppade den med proteinpudding med smak av citron-cheesecake och hallon. Ett annat bra alternativ är färska jordgubbar, banan och basilika som jag hade en annan dag. Testa er fram till er favorit!

MUMS!