Umeå / Piteå - Norrlandsroadtrip dag 3

Efter ännu en god natts sömn i bilen (jag skojar inte, jag älskar det) tog vi oss ut på stora vägen igen. 

UMEÅ

Jag är förvånad att det tog mig sån tid att äntligen besöka Umeå. Jag hade en känsla av att jag skulle gilla det, och trots att vi bara spenderade 2 timmar där känner jag att det stämde.

image.jpg

Vi åt lunch på ROST Mat & Kaffe. En blandtallrik med färskost, morotssallad, bönor, hummus och rågbröd.

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Sen gick vi till Kulturbageriet och fikade.

image.jpg

Inredningen inspirerade så. Jag vill bara köpa en gammal industribyggnad och starta ett café -dirr!

image.jpg
image.jpg
image.jpg

Vi hade bestämt oss för att nå Luleå till kvällningen, so var tvungna att dra vidare.

SKELLEFTEÅ / PITEÅ

Vi stannade till utanför Skellefteå, vid Byske havsbad för ett bad och nådde sedan Piteå där vi blev chockade över hur mycket folk och bilar det var överallt. vi insåg att det var festival i stan! - Piteå Dansar Och Ler. Vi hade inte planerat att stanna i Piteå men eftersom att det här var en välkommen överraskning så bytte vi om från mjukisbrallan och tog oss ut. 

image.jpg

Det var härligt att se Piteå i sitt esse. Vi checkade marknaden, några band som spelade men skippade öltältet och karusellerna för den här gången.

image.jpg

Sedan åkte vi vidare och hittade en campingplats vid Harrträsk, mellan Piteå och Luleå där vi kunde spana på solnedgången från sängen och lyssna på kören av myggor som försökte ta sig in genom fönsterrutan.

image.jpg
image.jpg
image.jpg