Kvalvika - Norrlandsroadtrip dag 10 / 11

Kvalvika

Det är dags för den bästa delen av vår norrlands-tripp! Efter att ha varit i fiskebyn och mumsat på både fiskburgare och glass i Nusfjord tog vi oss till Fredvang där vi parkerade bilen för att börja vår vandring mot Lofotens vackraste strand - Kvalvika. Om du är i Lofoten kan du inte missa den här platsen.

Det är en lätt vandring över en liten bergsrygg och sen är du i paradiset.

Även om du inte är så taggad på vandring, är det värt varenda steg.

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Medans Erik satte upp tältet tog jag en löptur. Upp på toppen igen för att fånga eftermiddagsljuset på toppen. Det tog visst lite längre tid än jag hade trott och insåg att jag varit borta en timme och hade ingen möjlighet att kontakta Erik.

Woops.

image.jpg
image.jpg
image.jpg

Enda sättet att få sig en dusch var helt enkelt att hoppa i havet.

image.jpg

Det var vidrigt kallt, till en början men när du väl är i var det okej, och efteråt - magiskt! Nu förstår jag varför folk insisterar på att bada isvak under vintern. Den där fräscha, energiska känslan håller ju i sig ett bra tag efter badet.

image.jpg

Vi lagade mat på trangiaköket och spelade kort, och sen gick jag ner till stranden för att måla.

image.jpg
image.jpg
image.jpg

När solen började gå ner blev det direkt kallt. Vi drog oss tillbaka till tältet, åt lite soppa och gjorde oss redo för en natt på den finaste platsen jag varit på.

Vi sov som kung och drottning. Förutom att vi vaknade några gånger under natten då hela stranden var full med får som bräkte.

image.jpg

Det började regna under natten så vi lagade frukost inne i tältet. Gröt och fruktsoppa.

image.jpg

Efter att ha spenderat mer än en vecka sittandes eller sovandes i en bil kände jag mig rätt stel i nacke och axlar så innan vi packade för att gå vidare yoga stretchade jag lite.

image.jpg
image.jpg

Sen gick vi upp över berget, genom dimman. 

image.jpg