Paradise Jokkmokk - Norrlandsroadtrip dag 4

JOKKMOKK

Jokkmokk gav oss ett riktigt varm välkomnande. Jag rekommenderar verkligen att åka hit om ni har vägarna förbi, och hoppas att kunna komma tillbaka till vintermarknaden i Februari. Hela platsen kändes varmhjärtad, och om du uppskatta lite slow vibes är jag säker på att du kommer uppskatta det.

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Men den här platsen har en hel del med varför jag gillade Jokkmokk så mycket - Café Gasskas. Underbar atmosfär, välkomnande, intressant meny, både mat och dryck. Tyvärr hade vi redan ätit vår pizza så mat fanns inte på kartan.

image.jpg

Jag menar, en bar där de serverar koda-shots och har "mysdricka" som innehåller färska hjortron eller heter saker som midnattssol.

image.jpg

Vi var tvungna att testa koda-shotsen! Review: ehm.. njae...

Då tror jag nog mer att jag skulle gilla "norrlands-tuggummit", att tugga på en bit koda direkt från trädet.

Min bror informerade mig om att det var lätt att hitta nya vänner i Jokkmokk, och det visade sig att han hade rätt. Vi hittade vänner att hänga en hel kväll med. Tills solen gick upp vid 3, då vi bestämde oss för att dra oss hem till bilen.

Men vi kom inte så långt förrän vi såg detta...

image.jpg

Det mest magiska ljuset som lyste genom dimman. Man såg svagt att det fanns en sjö på andra sidan den lilla skogen. Jag kunde inte gå hem, var tvungen att se vad som fanns där. Så vi gick, trots att det var mitt i natten / tidig morgon.

image.jpg

Och snacka om att sjön mötte oss med öppna armar.

Jag har på riktigt aldrig sett något vackrare.

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Jag är så glad att jag inte "gav mig" och gick med på att gå tillbaka. Naturen <3


Au revoir!

/ Your Nature Junkie!