Salladswraps med het sojafärs och morotssalsa

image.jpg
image.jpg


Salladswraps med het sojafärs och morotssalsa


Portioner: 4
Tid: 40 min
 

INGREDIENSER

Morotssalsa

  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 medelstora morötter, grovt rivna
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk honung
  • 0,5 tsk chilipulver
  • salt

Färs

  • 1 msk rapsolja
  • 500 g sojafärs
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 tsk vitlökspulver
  • salt och peppar

Topping

  • 2 krukor romansallad
  • 1 dl lagrad ost, riven
  • Gräddfil
  • Rädisor

INSTRUKTIONER

  1. Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs rödlök och morötter tills de mjuknar. Ringla över honung och smaksätt med chilipulver och salt. Ställ åt sidan.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna ännu en gång och stek sojafärsen tills den är genomstekt. Tillsätt sambal och övriga kryddor och smaka av.
  3. Riv loss salladsbladen från salladshuvudet till små "tacobåtar". 
  4. Servera den kryddiga sojafärsen tillsammans med ljummen salsa och grönsaker.