Smoothie bowl med vaniljgranola och frukt

image.jpg
image.jpg
image.jpg

Förra veckan fick vi sällskap, jag och Erik, från två bra vänner och deras lilla bebis - Aldo The Lagotto <3 Vi hade massor att catcha upp på så vi spenderade mestadelen av tiden hängandes på balkongen eller i Tantolunden. 

På söndagen skramlade jag ihop lite av det vi hade hemma och fick ihop en smoothie bowl. Det visade sig få min absolut favoritfärg - aprikos!

En av huvudprinciperna för att få flyt med maten är att alltid ha grejer hemma så att du har möjlighet att vara spontan och slänga ihop något härligt. En av de grejerna som alltid tillför magi är frusen banan - i smoothies eller som glass. 

SMOOTHIE BOWL

INGREDIENSER

  • Fryst banan
  • Frysta jordgubbar
  • Fryst mango
  • Havremjölk

Add everything in a food processor or blender. Let it melt for a 10-15 min to make sure you don't break your beloved machine. Then mix until the frozen fruits turn into a smooth ice-cream like blend <3

VANILJGRANOLA

  • 1 msk smör
  • 4 dl havregryn
  • 1 d pumpafrön
  • 1 dl mandlar
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 0.5 tsk stevia
  • 0.5 tsk honung
  • 2 msk vatten

Hetta upp smöret i en stekpanna. Tillsätt havregryn, nötter, vanilj och sötning och rosta i några minuter. Häll sedan i lite vatten och rör om.

Eat the smoothie bowl together with the warm granola and some fresh fruits as topping!