Thaish tofusallad med jordnötssås

image.jpg
image.jpg
image.jpg

Asiatiska influenser till middagen är alltid en bra idé. Eller hur? Det här är något jag skulle kunna tänka mig att äta varje dag. Jordnötssåsen är m mm mmm och tofun som kan vara svår att få till ibland blev denna gång otroligt saftig och full med smak. 

Jag blir mer och mer van vid att äta veganskt. Det har gått 9 månader nu.

Portioner: 4
Tid: 40 min

INGREDIENSER: 

  • 500 g  tofu
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk sesamolja
  • 1 cm ginger, riven
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 4 medelstor morot
  • 250 g spenat
  • 2 små broccolihuvuden 
  • 150 g böngroddar
  • 3 vårlökar, finhackade
  • Juice från 1 lime
  • 8 msk sockerfritt jordnötssmör
  • 8 msk vatten

INSTRUKTIONER: 

  1. Skär tofun i kuber (1 cm), marinera i 2 msk av sojan, sesamoljan, ingefäran och vitlöken. 
  2. Riv moroten grovt, lägg i en skål tillsammans med spenaten och vårlöken. Pressa i lime juicen och tillsätt lite salt. 
  3. Skär upp broccolin i mindre bitar och ångkoka i 5 minuter tills den är mjuk men har kvar en liten kärna. Häll över i salladsskålen. 
  4. Fräs den marinerade tofun tills den får färg. 
  5. Häll i jordnötssmöret och vattnet i en kastrull, höj värmen och rör om. Smaksätt med 1 msk soja. 
  6. Häll upp salladen på tallrikar. Toppa med stekt tofu och jordnötssmör.