Mandel- & havremuffins med päron, hallon och apelsin

Jag kände verkligen för att äta frukost utomhus igår så vi gjorde några snabba muffins som vi kunde ta med oss. Sockerfria, men minst lika goda. 

image.jpg
image.jpg
image.jpg

Fruktiga mandel- & havremuffins

Portioner: 12-14
Tid: 40 min

INGREDIENSER  

  • 3 dl mandelmjöl
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl valnötter, grovt hackade
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk chiafrön
  • 2 msk steviaströ
  • 0,5 tsk salt
  • 4 ägg
  • 2 mosade bananer
  • 1 msk kokosolja
  • 2 dl hallon
  • 0,5 päron, hackat
  • 0,5 apelsin, hackad

 INSTRUKTIONER

  1. Värm upp ugnen till 175 C.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt ägg och mosad banan och blanda.
  3. Smörj in en muffinsplåt med kokosolja. Portionera ut smeten och pressa ner bär och frukter i smeten. Låt lite sticka upp ur smeten. 
  4. Baka i mitten av ugnen i ca 20 min eller tills de fått färg.