Jag kände verkligen för att äta frukost utomhus igår så vi gjorde några snabba muffins som vi kunde ta med oss. Sockerfria, men minst lika goda.



Fruktiga mandel- & havremuffins
Portioner: 12-14
Tid: 40 min
INGREDIENSER
- 3 dl mandelmjöl
- 3 dl havregryn
- 2 dl valnötter, grovt hackade
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk fiberhusk
- 2 msk chiafrön
- 2 msk steviaströ
- 0,5 tsk salt
- 4 ägg
- 2 mosade bananer
- 1 msk kokosolja
- 2 dl hallon
- 0,5 päron, hackat
- 0,5 apelsin, hackad
INSTRUKTIONER
- Värm upp ugnen till 175 C.
- Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt ägg och mosad banan och blanda.
- Smörj in en muffinsplåt med kokosolja. Portionera ut smeten och pressa ner bär och frukter i smeten. Låt lite sticka upp ur smeten.
- Baka i mitten av ugnen i ca 20 min eller tills de fått färg.