Äggmuffins med soltorkade tomater och broccoli

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Jag gillar att hitta nya variationer för mina morgonägg. Ibland kör jag på vanliga sunny side up, ibland kokta med den där perfekta äggulan eller ägg-moln (har ni sett dem?). Den här gången tänkte försöka få med lite mer grönsaker också, och ännu lite mer mättande. Så jag svängde ihop några äggmuffins.

Portioner: 12 muffins
Tid: 20 min

INGREDIENSER

  • 12 ägg
  • 0,5 broccolihuvud, finhackat
  • 150 g soltorkade tomater, fint hackade
  • 6 msk creme fraiche eller oatly fraiche
  • 6 msk riven ost

INSTRUKTIONER

Värm upp ugnen till 200 C. Fördela broccolin och tomaterna i en muffinsform. Toppa grönsakerna med 0,5 msk creme fraiche, salta och peppra. Knäck ett ägg i varje form och toppa med ost. Grädda i ugnen tills äggen är genomkokta. Ca 10-15 min.