Kardemumma- & kanelkvarg med kaneläpplen

image.jpg
image.jpg

Jag gjorde denna till min pojkvän för några veckor sedan och ända sedan dess är det hans go to när det gäller lite lyxigare frukostar, kanske till helgen. Kall kvarg med varma söta äpplen. Japp! Det är lika magiskt som det låter.

INGREDIENSER 

  • 500 g kvarg 
  • 1 tsk steviaströ
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 1 äpple, tunt skuret
  • 1 tsk kokosolja
  • 1 tsk vatten
  • 1 tsk honung

INSTRUKTIONER 

  1.  I en skål, blanda kvarg och halva mängden kanel, kardemumma och stevia. Beroende på hur konsistensen på kvargen är blandar jag oftast i lite vatten för att få den lite krämigare. 
  2. Hetta upp olja i en panna, häll i honung och vatten och låt det börja bubbla. Häll i äppelskivorna och stek i några minuter. Tillsätt sedan med resten av kryddorna och stek äpplena tills de mjuknar. 
  3. Portionera upp kvargen och toppa med de varma söta äpplena.